JOIN ME AT FACEBOOK

Sunday, March 20, 2011

Coklat Baik Untuk Kesihatan

Kanak - kanak suka makan coklat. Muhamad dan adiknya Nabihah peminat setia homemade coklat jenama NAK TRY..Coklat dicintai oleh semua orang sama kanak - kanak hingga dewasa kerana rasanya yang khusus dan enak.

Pada masa dahulu, makan coklat dikatakan tidak baik untuk kesihatan, Namun kini banyak ahli sains telah mencatatkan bahawa coklat tidak sihat dan berterusan makan sering menyebabkan kerosakan gigi.Beberapa ahli perubatan telah menyatakan bahawa coklat mengandungi zat gula dan dengan demikian menambah kalori pada tubuh dan meningkatkan kadar gula dalam darah. 

Tapi, itu belum lama ini mendapati bahawa coklat baik untuk kesihatan kita kerana mereka mempunyai banyak keuntungan.Coklat mengandungi antioksidan. Oleh kerana itu mereka membunuh radikal bebas dan menghalang pengoksidaan lemak ke dalam tubuh kita. Antioksidan adalah bentuk tertumpu flavonoid.


Antioksidan membantu dalam proses anti-penuaan. Menurut kajian jika anda mengambil coklat anda mengurangkan peluang anda untuk masalah jantung. Coklat adalah agen anti-inflamasi juga.

Coklat mengandungi lemak koko yang tertentu yang dapat membantu mengembalikan kekenyalan otot dan ligamen yang telah hilang dari tubuh.

Selain itu sifat, coklat bertindak sebagai ubat yang menarik untuk depresi. Perancis menunjukkan bahawa anda mengunyah coklat setiap kali anda merasa seperti makan itu. 

Anda benar-benar dapat menghabiskan masa anda dalam cara yang sangat menarik dan melupakan semua masalah kehidupan apabila anda rasa coklat lazat. 

Jadi, apa yang kamu tunggu, pergi mendapatkan coklat anda sekarang dan PASTIKAN COKLAT ANDA HALAL ye...

No comments:

Post a Comment