JOIN ME AT FACEBOOK

Thursday, February 18, 2010

Membuat Coklat

Membuat Coklat kini menjadi mudah jika kita tahu caranya. Sebenarnya jika kita ingin cuba membuat coklat, kita boleh mencari informasi ini di internet.

Taip sahaja perkataan 'cara membuat coklat' di engine Cari Google , maka beratusan informasi cara membuat coklat akan anda perolehi. Ambilah masa untuk membaca cara - cara membuat coklat ini kerana membuat coklat amat mudah.

Namun begitu, seperti dalam menuntut ilmu - ilmu lain, untuk kita mahir dalam membuat coklat ini, sudah pasti kita perlu belajar secara berguru cara membuat coklat ini. Jika tidak coklat yang kita ingin buat itu sudah pasti tidak akan menjadi dengan baik.


Sebagai contoh kenapa kita perlu belajar secara berguru dalam usaha kita membuat coklat halal. Jika dalam buku kata panaskan coklat hingga pekat. Masaalahnya coklat pekat macam mana ?. Makan tafsiran pekat kita itu mungkin berbeza dengan apa yang dimaksudkan oleh penulis.

Lain hal jika kita pergi belajar,kita akan dapat bertanya dan melihat sendiri maksud erti sebenar cair coklat yang pekat.

Ini contoh coklat halal yang mampu kita hasilkan dengan belajar membuat coklat daripada guru - guru yang tersohor.

1 comment:

  1. I love chocolate. Good article and I like the photo.

    http://chocolatedrinks.blogspot.com/

    ReplyDelete